Makro-moeder geeft winstwaarschuwing af

Groothandelsconcern Metro kan zijn eerder gestelde financiële doelstellingen voor dit boekjaar niet meer behalen. Dat komt volgens de Makro-eigenaar door de tegenvallende prestaties in Rusland.

Metro heeft een winst- en omzetalarm afgegeven. De operationele winst neemt dit boekjaar naar verwachting nog licht toe, terwijl eerder op een groei van tien procent werd gerekend. Voor de omzet wordt een stijging van 0,5 procent verwacht, terwijl eerder op 1,1 procent werd gerekend.

Metro had in Rusland gerekend op een aanzienlijke omzetgroei in de tweede helft van het jaar, maar die zal onder meer door de verslechtering van de ‘geopolitieke situatie’ niet bereikt worden. Daarnaast zijn cao-onderhandelingen met de vakbonden over supermarktketen Real vooralsnog zonder succes beëindigd. 

Het Duitse groothandelsconcern sloot het eerste kwartaal nog af met een winst van 232 miljoen euro, dubbel zoveel als een jaar eerder. Over 2017 nam de winst juist met ruim een derde af. Metro nam vorig jaar afscheid van zijn elektronicatak, die verder ging onder Ceconomy. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!