Sun Capital krijgt eerste dertig miljoen voor V&D

Sun Capital krijgt eerste dertig miljoen voor V&D

De curatoren van V&D hebben dertig miljoen euro uitgekeerd aan voormalig eigenaar Sun Capital. Het bedrag is een voorschot en heeft betrekking op de opbrengsten van aan de Amerikaanse investeerder verpande goederen.

De curatoren voeren al meer dan een jaar overleg met Sun Capital over de verpandingen, waarbij over en weer vragen worden gesteld en standpunten uitgewisseld. Dat proces is nog altijd niet afgerond, zo laten de curatoren in alweer het zesde faillissementsverslag weten. De afgelopen maanden heeft volgens hen ‘een verdere standpuntuitwisseling’ plaatsgevonden.

Curator Kees van de Meent schatte vorig jaar al dat zo’n vijftig tot zestig miljoen van de boedelrekening naar Sun Capital gaat. Na de eerste uitkering staat er bij V&D nog bijna 32 miljoen euro op de rekening en bij La Place ruim 64 miljoen euro. Behalve Sun Capital hebben ook de Belastingdienst en het UWV vele miljoenen tegoed. Eerder werd al duidelijk dat de gewone schuldeisers van V&D geen geld terug hoeven te verwachten.

De curatoren laten in het faillissementsverslag weten dat het rapport over de oorzaken van het faillissement bijna is afgerond. Het concept is voorgelegd aan betrokkenen, waarna de curatoren op basis van de definitieve versie hun oordeel zullen vormen. Ze verwachten de komende maanden vooral bezig te zijn met het afronden van dit onderzoek, evenals met de afwikkeling van de door Sun Capital gepretendeerde zekerheden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!