Smyths koopt Europese winkels van Toys’R’Us

Smyths koopt Europese winkels van Toys’R’Us

De Ierse speelgoedketen Smyths Toys neemt de winkels van Toys’R’Us over in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In totaal gaat het om ruim negentig vestigingen, waarmee het winkelbestand van Smyths bijna wordt verdubbeld.

Onderdeel van de deal is het hoofdkantoor van Toys’R’Us in Keulen, vanwaar ook de Nederlandse website wordt gerund. Onlangs werd al bekend dat Smyths dertig winkels in Nederland wil openen. Via ons land zou de Ierse formule verder uitbreiden op het Europese vasteland.

Toys’R’Us is naar eigen zeggen winstgevend in de DACH-regio, bestaande uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. “We zijn er stellig van overtuigd dat ‘multichannel’ speelgoedwinkels zich positief blijven ontwikkelen en wij ons merk op het vasteland van Europa succesvol kunnen introduceren en uitbreiden”, aldus nieuwe eigenaar Tony Smyth.

Hoeveel het Ierse bedrijf voor de overname betaalt, wordt niet bekendgemaakt. De deal is nog onder voorbehoud van goedkeuring van toezichthouders en de rechtbank in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse moederbedrijf van Toys’R’Us werd eerder dit jaar failliet verklaard.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!