Wat scoorde goed met kerst?

Veel Nederlanders hebben met kerst waarschijnlijk elektronica of huishoudelijke apparatuur cadeau gekregen. Dit jaar waren een MP3-speler, een DVD recorder/DVD speler of een stofzuiger in de weken voor de feestdagen de meest verkochte producten bij Expert. Net als vorig jaar was de MP3-speler het meest populair, maar het verschil met nummer twee de DVD recorder/DVD speler en nummer 3 de stofzuiger was erg klein.

Veel Nederlanders hebben dit jaar geld gespaard om kerst uitgebreid te vieren. Niet alleen ging er veel geld op aan eten, maar werd er ook geïnvesteerd in dure cadeaus. Veel consumenten kregen elektronica of huishoudelijke apparatuur cadeau. De MP3-speler stond net als vorig jaar bovenaan in de top 10 bij Expert, maar werd nu op de hielen gezeten door de DVD recorder/ DVD speler en de stofzuiger. Vorig jaar werden plaats twee en drie bezet door een koffiezetter en een DVD speler.

Navigatie
De navigatieproducten behoren tot de snelste stijgers. Steeds meer consumenten voorzien hun auto van een systeem dat de route uitstippelt. Vorig jaar kwam de navigatie in de top 10 en zelfs in de top 20 niet voor, nu is het terug te vinden op een zesde plaats. Andere populaire producten in de top 10 zijn een wasmachine voorlader en een LCD-TV.

Top 10 2005
1 MP3-speler
2 DVD recorder/ DVD speler
3 Scheerapparaat
4 Stofzuiger
5 LCD-TV
6 Navigatiesysteem
7 Koffiezetter
8 Wasmachine voorlader
9 Prepaid telefoon
10 Mixer

Internationaal is Expert met ruim 7.400 winkels in 22 verschillende landen gevestigd en behoort daarmee tot de grootste retailformules binnen home-elektronica in de wereld. Niet alleen wereldwijd is Expert uitgegroeid tot een toonaangevende winkelformule, ook in Nederland behoort de inkoopcombinatie met de formule Expert tot de top 3. In Nederland zijn meer dan 200 Expert winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!