Thuiswinkel.org hamert op belang postnetwerk

Thuiswinkel.org hamert op belang postnetwerk

Thuiswinkel.org pleit voor uitbreiding van het postnetwerk in Nederland. De belangenvereniging voor webwinkels wil dat het serviceniveau toeneemt tot dat van het pakketnetwerk.

Veel webshops maken gebruik van het postnetwerk voor de verzending van brieven en kaarten, terwijl ook veel pakjes via dit netwerk gaan. Met de groei van de e-commerce neemt het belang van de sector bij een goed functionerend postnetwerk verder toe, bepleitte de organisatie tijdens een ‘postdialoog’ op het ministerie van Economische Zaken. Thuiswinkel.org wil daarom ten minste behoud van het huidige serviceniveau en noemt het versoberen van de Universele Post Dienst ‘niet wenselijk’.

Thuiswinkel.org ziet het liefst uitbreiding van het serviceniveau tot ‘het niveau van het pakketnetwerk dat door consumenten zo wordt gewaardeerd’. De brancheorganisatie pleit daarbij voor gegarandeerde levering de volgende dag en efficiëntere levering in buitengebieden. Staatsecretaris Mona Keijzer zal op basis van de uitkomsten van de postdialoog een voorstel doen aan de Tweede Kamer, die vervolgens een besluit neemt over de toekomst van de postmarkt.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends