'Erotiekwinkel verdwijnt uit het straatbeeld'

'Erotiekwinkel verdwijnt uit het straatbeeld'

Een derde van de fysieke erotiekwinkels in Nederland is in de afgelopen tien jaar gesloten. Momenteel zijn er nog 177 over, zegt directeur Gerard Zandbergen van marktonderzoeker Locatus tegen de NOS.

De verkoop van seksartikelen verschuift steeds meer naar online. De dalende lijn van het aantal winkels zet zich volgens Zandbergen door. “De trend is onmiskenbaar.” Eind vorig jaar werd Beate Uhse failliet verklaard, terwijl de afgelopen jaren al veel filialen van Christine le Duc en Pabo hun deuren sloten.

Erotiekketen Miranda zint juist op uitbreiding, zegt een woordvoerder. Onlangs opende de retailer in Eindhoven een winkel van zeshonderd vierkante meter, zijn derde en grootste vestiging. Miranda had al winkels in Utrecht en Zeist en wil er nog meer openen. “Mensen komen toch vooral voor advies, dat krijg je niet op internet”, aldus de woordvoerder.

Christine le Duc is met twintig winkels nog altijd de grootste erotiekketen van Nederland. Pabo heeft alleen nog een flagshipstore in Amsterdam en richt zich vooral op onlineverkoop.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!