Siervuurwerk populairst

Ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens koopt dit jaar vuurwerk. Het belooft een goed jaar te worden voor de verkooppunten aangezien 26 procent van de vuurwerkkopers dit jaar meer uitgeeft dan vorig jaar, 15 procent geeft aan minder vuurwerk te kopen.

Van de vuurwerkgebruikers geeft maar liefst 27 procent aan deels illegaal vuurwerk te kopen. 45 procent van het illegale vuurwerk komt in handen via bekenden en 48 procent wordt gekocht in het buitenland (met name België).

Het meest populaire vuurwerk dit jaar is de losse verkoop van siervuurwerk en de siervuurwerkpakketten (65 procent). Een kwart van het vuurwerk dat de lucht in gaat is knalvuurwerk.

Ruim 1 op de 3 vuurwerkgebruikers let overigens niet op de veiligheidaspecten bij het kopen van vuurwerk, daarnaast zegt 40 procent van de vuurwerkgebruikers ook geen instructies te lezen voor het afsteken.

Het grootste deel van de Nederlandse huishoudens (bijna 75 procent) kopen dit jaar geen vuurwerk. De belangrijkste redenen hiervoor zijn dat zij liever geld aan andere zaken besteden (54 procent), geen lol beleven aan vuurwerk (33 procent), het gevaarlijk is (20 procent) en bovendien slecht voor het milieu (20 procent).

De grootste ergernissen van mensen tijdens de jaarwisseling zijn het gooien van vuurwerk in de richting van mensen (47,6 procent), het afval van vuurwerk op straat (35 procent), en het overmatig gebruik van alcohol (16 procent).

Over het onderzoek
Het vuurwerk onderzoek 2005 is gehouden onder ruim 1200 consumenten van 17 tot 26 december 2005.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!