Miss Etam-eigenaar is uit de rode cijfers

Miss Etam-eigenaar is uit de rode cijfers

Modeconcern FNG heeft vorig jaar een winst van 7,3 miljoen euro in de boeken geschreven. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde jaarcijfers van de eigenaar van onder meer Miss Etam, Brantano en Claudia Sträter, die een jaar eerder nog voor 2,2 miljoen euro in het rood stond.

FNG was in 2017 goed voor een omzet van 482,4 miljoen euro, 4,9 procent meer dan een jaar eerder. Miss Etam groeide met 3,2 procent naar 101,9 miljoen euro. Brantano is met 126,6 miljoen euro de grootste keten van het Belgisch-Nederlandse modebedrijf.

De ebitda van beide ketens nam ongeveer met de helft toe naar 4,5 miljoen euro voor Miss Etam en 6,9 miljoen voor Brantano. Het bedrijfsresultaat van FNG als geheel kwam uit op 45,4 miljoen euro. De retailer is er volgens ceo Dieter Penninckx in geslaagd de rentabiliteit te verhogen. “Bovendien hebben we ons met gerichte overnames, ontwikkelingen van nieuwe winkelconcepten en belangrijke investeringen in ICT goed gewapend om ook de komende jaren in de snel veranderende modewereld het verschil te maken. ” FNG nam vorig jaar de Belgische spelers Concept Fashion en Suitcase over.

De financiële schuld liep voornamelijk door zware investeringen bij Brantano op tot 144,9 miljoen euro. Het concern laat verder weten dat steeds meer ketens zullen profiteren van synergievoordelen. Zo worden Steps en Promiss en de Belgische merken Fred & Ginger en CKS nu ook bediend door het geautomatiseerde magazijn van Miss Etam in Zoetermeer, wat dit jaar de eerste kostenbesparingen moet opleveren.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends