'Franchiser Intergamma staat alleen in verzet'

'Franchiser Intergamma staat alleen in verzet'

Bourrelier Group is de enige aandeelhouder van Intergamma die zich nog verzet tegen het zogenoemde project Guinness. Zeven andere franchisers, die zich eerder achter de Fransen schaarde, hebben hun actieve verzet volgens MIX gestaakt.

Bourrelier vroeg deze week een buitengewone aandeelhoudersvergadering aan, waar het besluit van Intergamma om zijn grootste franchiser CRH uit te kopen opnieuw besproken moet worden. Het voormalige Bricorama zei zich daarbij gesteund te weten door een groep van zeven andere franchisenemers, maar in werkelijkheid zou het gaan om een solo-actie. De zeven anderen zouden sinds de stemming over de transactie, die in februari plaatsvond, niet meer als groep fungeren.

Een deel van de zeven andere aandeelhouders stemde in februari tegen project Guinness, een ander deel blanco. Een overgrote meerderheid van 92,5 procent bleek voor de overname van in totaal 156 winkels van Gamma en Karwei. Bourrelier, na CRH de grootste franchisenemer, blijft zich verzetten en overweegt juridische stappen.

RetailTrends