Contactloos raakt ingeburgerd, mobiel betalen niet

Bijna een kwart van alle transacties in de winkel verliep vorig jaar contactloos. Met nog eens 37 procent aan ‘contactrijke’ transacties, is het aandeel van de pinpas binnen de detailhandel vorig jaar verder opgelopen naar 61 procent. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van De Nederlandsche Bank en Betaalvereniging Nederland.

Een jaar terug werd nog 58 procent van de transacties met de pinpas afgerekend. De groei van het aantal elektronische betalingen aan de kassa vlakt volgens de onderzoekers vooralsnog niet af. Het totaal aantal contante betalingen is tussen 2010 en 2017 met bijna 37 procent gedaald, terwijl het aantal pinbetalingen in die periode juist met 78 procent is gestegen.

Ook de ontwikkeling dat consumenten vaker kleinere aankopen met hun pinpas betalen, zet zich onverminderd voort. Het gemiddelde pinbedrag is in een jaar tijd teruggelopen van 27,25 naar 26,20 euro.

Het afrekenen met behulp van een mobiele telefoon is nog niet heel populair. Zeven procent van de Nederlandse consumenten heeft een app op zijn smartphone die contactloos betalen mogelijk maakt. Minder dan een half procent heeft vorig jaar ook daadwerkelijk een contactloze betaling met zijn mobiele telefoon gedaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!