‘De Grote Roltrap’ halfleeg geopend in Groningse V&D

‘De Grote Roltrap’ halfleeg geopend in Groningse V&D

Het pop-upwinkelcentrum in het voormalige warenhuis van V&D in Groningen is geopend. Een deel van de verkopers heeft de opening niet gehaald, waardoor de ruimte nog deels leegstaat.

De pop-up mall heeft als knipoog naar V&D de naam ‘De Grote Roltrap’ meegekregen, wat ook op de gevel komt te staan. Er zijn nu al onder meer een worstenkraam en een fietsenwinkel gevestigd, terwijl andere ondernemers nog aan het opbouwen zijn. “Ik verwacht dat de teller zaterdag op tien of twaalf winkeltjes staat en over twee weken op twintig”, zegt initiatiefnemer Ralph Steenbergen tegen RTV Noord.

Ondernemers kunnen na twee maanden beslissen over ze langer in De Grote Roltrap willen blijven. Dit pop-up winkelcentrum is nooit af, dat is de charme ervan”, zegt Steenbergen. Hij krijgt zes maanden de tijd een succes van het concept te maken, waarna besloten wordt of het een vervolg krijgt. Steenbergen kan het pand voor maximaal twee jaar huren.

Na het faillissement van V&D vestigde Topshelf zich eind 2016 in het pand, maar die winkel ging begin dit jaar op slot. Ook Hudson’s Bay had oorspronkelijk plannen een winkel in Groningen te openen, maar de warenhuisketen maakte in februari bekend het voorlopig te houden bij de vijftien locaties waarvoor al getekend is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!