Kwantum boekt meer omzet en winst

Kwantum boekt meer omzet en winst

Kwantum heeft vorig jaar een winst geboekt van 8,4 miljoen euro. Dat is een groei van ruim twintig procent ten opzichte van een jaar eerder, toen er nog 6,9 miljoen euro onder de streep overbleef.

De omzet van Kwantum kwam in 2017 uit op 241,5 miljoen euro, zo blijkt uit de jaarrekening van de woonwinkelketen. Ook dat is flink meer dan een jaar eerder, toen er nog voor 225,4 miljoen euro werd verkocht. De omzet in Nederland klom met zeven procent, terwijl in België met bijna tien procent opliep. Het gros van de omzet (93 procent) komt uit eigen land.

Kwantum is sinds tweeënhalf jaar in handen van Gilde Equity Management, dat de formule overnam van het inmiddels failliete Macintosh Retail Groep. Gilde is ook eigenaar van Leen Bakker. Kwantum telt zo’n honderd winkels in Nederland en twaalf in België. 

De retailer probeert de laatste jaren het ietwat stoffige imago van zich af te schudden. Daarvoor werd eerder dit jaar het nieuwe interieurmerk Wown! In samenwerking met influencers gelanceerd. Verder liet general manager Rob Berns doorschemeren eraan te denken om weer winkels te openen in binnensteden. De opening van stadswinkels zou een terugkeer betekenen in het centrum. Zo’n tien jaar terug werd de laatste winkel in de binnenstad gesloten. “Dat waren nog echt grote winkels. We zouden nu een nieuw format moeten ontwikkelen, want het speelveld is veranderd”, aldus Berns.

Reacties 2


Joop Steenbergen 26 mrt, 16:50

Kwantum heeft de winkels verkocht in 1986 met 48 winkels met omzet 220 miljoen nu omzet 240 miljoen met 113 winkels wat is er gebeurd geen omzet verdubbeling de winst moet over de ruggen van de medewerkers zijn


Berend Paalzwerk 24 jan, 08:47

Insolventieabstractie

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!