Reorganisatie IKEA treft ook Nederland

Reorganisatie IKEA treft ook Nederland

IKEA Group schrapt 150 banen bij een reorganisatie in Zweden, Nederland en België. De meeste banen, circa 110, verdwijnen in eigen land.

De ontslagronde heeft gevolgen voor mensen op ondersteunende afdelingen als HR, duurzaamheid, marketing en communicatie. Hoeveel banen er in Nederland verdwijnen, kan een woordvoerder niet zeggen. Er is volgens retailmanager Tolga Öncü ‘nauw overleg’ met de vakbonden om de beste oplossing voor de werknemers te vinden.

IKEA zegt dat de reorganisatie wordt doorgevoerd met het oog op toekomstige groei en het gevolg is van de opmars van e-commerce. De woonwinkelketen bevindt zich midden in een grote transformatie, stelt Öncü tegenover de Zweedse krant The Local. Er zou analyse zijn gemaakt om te komen tot een ‘eenvoudigere organisatie die flexibeler en minder bureaucratisch is’.

IKEA telt wereldwijd 362 winkels in 29 landen. De omzet lag vorig jaar op 34,1 miljard euro, waarvan 1,2 miljard euro in ons land wordt geboekt. Het moederbedrijf van de Zweedse keten is gevestigd in Leiden, terwijl de Nederlandse organisatie is gevestigd in Amsterdam.

Reacties