American Apparel keert ook terug in de winkelstraat

American Apparel keert ook terug in de winkelstraat

American Apparel opent later dit jaar een flagshipstore in Los Angeles. Het betekent een terugkeer voor het merk in de winkelstraat, nadat alle vestigingen als gevolg van een faillissement waren gesloten.

Het Amerikaanse label werd ruim een jaar geleden voor 88 miljoen dollar overgenomen door Gildan Activewear, dat geen deal sloot over de fysieke vestigingen. De winkel wordt volgens de nieuwe eigenaar een aanvulling op de online activiteiten en geldt als een ‘incubator’ om de laatste trends te peilen.

Hoeveel winkels American Apparel wil openen, is nog onduidelijk. De opening van een eerste winkel wordt volgens topman Glenn Chamandy een test. “We kunnen franchisen of we kunnen een paar winkels meer openen: we hebben nog geen beslissing genomen.”

American Apparel maakte vorige maand al een comeback met zijn internationale webshop, waar ook Nederlandse klanten terechtkunnen. Het merk had twee winkels in Nederland, die net als de andere vestigingen in Europa en de Verenigde Staten op slot gingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!