Nederlandse Metro-topman stapt voortijdig op

Metro Group neemt per direct afscheid van coo Pieter Boone. Hij wordt opgevolgd door Philippe Palazzi, die al als operating partner binnen het Duitse retailconcern actief was.

Het vertrek van Boone, wiens contract nog tot 2020 liep, vindt volgens Metro plaats met wederzijdse instemming. Een reden is niet bekendgemaakt. Bestuursvoorzitter Jürgen Steinemann prijst de inzet van de Nederlander, die volgens hem ‘sterk heeft bijgedragen aan de transformatie van Metro’. 

Boone was sinds juli 2015 lid van de raad van bestuur van het Duitse concern, eerst als ceo van Cash & Carry en sinds vorig jaar als coo van het gehele concern. Eerder bekleedde hij al operationele directiefuncties bij Cash & Carry in Rusland en de Russische wholesaletak.

Metro Group gaf vorige maand een winst- en omzetalarm af vanwege de tegenvallende prestaties. Vooral in Rusland valt de omzetontwikkeling tegen. Ook werd vorige week bekend dat de Belgische winkels van Metro en Makro afgelopen boekjaar meer dan vijftig miljoen euro in het rood stonden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!