Afgeslankt Xenos verder onder nieuwe directie

Afgeslankt Xenos verder onder nieuwe directie

Blokker Holding heeft de formele overdracht van circa 110 winkels van Xenos aan Casa afgerond. Casa, eveneens eigendom van de familie Blokker, gaat de winkels nu ombouwen naar de eigen formule.

Xenos houdt na de overdracht zestig vestigingen over, die buiten Blokker Holding worden voortgezet. Directeuren Francine van Dierendonck en Esther Vosbeek nemen afscheid van de winkelformule. Zij zetten hun loopbaan buiten het concern voort.

Van Dierendonck werd nog geen twee jaar terug aangesteld als topvrouw van Xenos. Daarvoor was ze onder meer cco en cio bij Etam Groep en vervulde ze directiefuncties bij Philips en eBay. Vosbeek werd in de zomer van 2014 aangesteld als financieel directeur. Ze worden nu door Blokker Holding bedankt voor bewezen diensten.

De directie van Xenos bestaat voortaan uit twee mannen: Ludo Bijvoet en Barthold Boreel. Eerstgenoemde is benoemd tot algemeen directeur en is volgens de retailer een ‘ervaren retailer en transformatiemanager’. Hij werkte eerder onder meer als ceo, cfo en coo bij Bakkersland Groep en als managing director op de hard goods division van Vendex, waar ketens als Dixons, Kijkshop, Perry Sport, Hans Anders en Siebel onderdeel van uitmaakten.

Boreel is aangesteld als financieel en logistiek directeur. Hij was eerder cfo en coo van O’Neill in Europa en cfo van de Harense Smid en Dexcom Holdings, het voormalige moederbedrijf van Dixons en Dynabyte.

Reacties 2


eddy white 9 mei, 00:40

ik geef het een klein jaar dan zijn alle xenos winkels ook verdwenen


Roel van de laar 9 mei, 13:30

klopt, het worden casa winkels

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!