'HEMA komt in Belgische handen'

'HEMA komt in Belgische handen'

Lion Capital heeft een mondeling akkoord met de Brusselse investeerder Core Equity over de verkoop van HEMA. Dat melden meerdere bronnen uit de retail- en financiële sector aan De Telegraaf.

Twee bronnen hebben het over ‘een akkoord op hoofdlijnen’, terwijl twee anderen zeggen dat het nog een paar weken kan duren voordat de deal officieel is. HEMA zou pas de tweede aankoop voor Core Equity zijn. De investeerder bestaat sinds oktober vorig jaar en haalde sindsdien een miljard euro op. Core Equity kiest naar eigen zeggen in vergelijking met andere investeerders meer voor de lange termijn.

HEMA en Core Equity willen niet reageren op de ophanden zijnde deal. Ook het overnamebedrag is niet bekend. Lion Capital zou minstens een miljard euro willen ontvangen voor de Nederlandse winkelketen.

Een maand geleden leek het verkoopproces nog moeizaam te verlopen, omdat de overgebleven potentiële kopers HEMA te duur zouden vinden. De retailer staat sinds september voor de derde keer in de etalage. Eerder werden het Britse Clayton Dubilier & Rice en een consortium van Gilde en Alpinvest als mogelijke kopers genoemd, terwijl ook een beursgang werd overwogen.

Reacties

Daar gaat (weer) een Nederlands bolwerk !

Geplaatst door Theo Terdu op 9 mei 2018 om 10:15

de vorige eigenaar kwam uit de UK toch?

Geplaatst door Mathijs de Vries op 9 mei 2018 om 10:23

Laatste nieuws

RetailTrends