About You: 'Binnen paar jaar zijn we Wehkamp voorbij'

About You: 'Binnen paar jaar zijn we Wehkamp voorbij'

About You wil in Nederland de onbetwiste nummer twee in online fashion na Zalando worden. “Voor dit of volgend jaar is dat onrealistisch, maar binnen drie tot vijf jaar zijn we Wehkamp zeker voorbij”, zegt medeoprichter Tarek Müller in het meinummer van RetailTrends.

About You ging in oktober vorig jaar van start in ons land en is volgens Müller nu al de derde online modespeler. Zo’n tien procent van de Nederlandse consumenten heeft de website bezocht of de app gedownload, terwijl een op de drie de naam kent. “Dat is nogal wat in een paar maanden.” About You was vorig jaar goed voor een omzet van ruim 280 miljoen euro, waarvan vijf procent uit Nederland kwam. Müller verwacht dat dat percentage binnen een jaar zal groeien tot tien procent. 

Omdat About You zich vooral richt op consumenten die geïnspireerd willen raken, ziet de etailer de fysieke winkelstraat meer als concurrent dan andere webshops. “Zalando en Wehkamp zijn gedigitaliseerde magazijnen, als je daarheen gaat moet je precies weten wat je wilt”, zegt Müller. Hij noemt het verslaan van Zalando dan ook geen doel op zich, al acht hij het niet onmogelijk. “Niet binnen de komende paar jaar, maar wel op lange termijn.”

Tarek Müller gaat in het meinummer uitgebreid in op zijn visie op de modemarkt en waarom About You daarin niet te laat is gestart. “Geen enkele relevante concurrent doet wat wij doen.” Klik hier om het artikel digitaal te lezen. Nog geen member? Klik hier voor meer informatie over een membership.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends