Walmart slaat grote slag met Flipkart

Walmart slaat grote slag met Flipkart

Walmart neemt voor zo’n zestien miljard dollar een meerderheid van de aandelen in Flipkart over. De Amerikaanse retailer krijgt een belang van ongeveer 77 procent in de Indiase e-commercespeler, die marktleider is in eigen land.

De geruchten over de overname van Flipkart hingen al langer in de lucht. Ook Amazon zou geïnteresseerd zijn geweest in het bedrijf, dat afgelopen boekjaar 4,6 miljard dollar aan omzet boekte. De webwinkel is dagelijks goed voor een half miljoen orders in meer dan achthonderd steden in India.

Walmart gaat voor de deal in India een strategische samenwerking aan met Microsoft, Tiger Global en Tencent, eigenaar van WeChat. Zij hebben net als oprichter Binny Bansal een deel van de aandelen in handen. Twee miljard dollar van de investering van Walmart wordt gebruikt om verdere groei mogelijk te maken. “India is een van de aantrekkelijkste retailmarkten, gezien zijn omvang en groei”, aldus topman Doug McMillon.

Walmart en Flipkart blijven na de deal, die nog moet worden goedgekeurd door de Indiase autoriteiten, als aparte bedrijven opereren. Walmart telt momenteel in India 21 winkels, verspreid over negen staten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!