Daka Sport gaat vanaf 1 november zelfstandig en onder eigen naam verder. De samenwerking met Euretco, waarmee de retailer zich omvormde tot Intersport Daka, komt daarmee ten einde.

Daka heeft momenteel veertien winkels, waarvan er tien onder de Intersport-vlag en vier nog onder de eigen naam opereren. Het werken vanuit twee formules wordt door de directie als ‘te beperkend’ ervaren. “De sportretailmarkt is na het aantrekken van de economie weer sterk in beweging en de toetreding van grote buitenlandse spelers, zowel fysieke ketens als pure online spelers, vraagt om slagkracht en duidelijkheid in onze positionering naar de consument”, zegt directeur Jan-Peter Dankaart. De specifieke propositie van Daka en het zelfstandig ondernemerschap passen volgens hem niet meer bij de ontwikkeling van de Intersport-formule. 

Daka zal ook geen gebruik meer maken van de dienstverlening van Euretco. “Wij hebben er echt alles aan gedaan om aansluiting te behouden bij Euretco, vooral vanwege de voordelen voor onze leveranciers, maar we hebben geen win-win kunnen realiseren”, zegt Dankaart. Klanten en leveranciers zullen volgens hem niets merken van de overgang.

Daka sloot zich twee jaar geleden aan bij Intersport om gebruik te maken van de 'internationale kracht' van de retailer. Het jaar daarvoor nam Daka zeven van de acht Telstar-winkels over, nadat die formule failliet was verklaard.

Oprichter Peter Dankaart overleed vorig jaar op 74-jarige leeftijd. Sindsdien wordt het Rotterdamse familiebedrijf geleid door zijn zoon Jan-Peter en dochters Esther en Patricia.