Aantal faillissementen loopt weer terug

Aantal faillissementen loopt weer terug

Het aantal faillissementen in de detailhandel lag in april op 22. Dat zijn er negen minder dan een maand eerder, blijkt uit cijfers van het CBS.

Vergeleken met april 2017 zijn er drie faillissementen meer uitgesproken. In totaal zijn in de eerste vier maanden van dit jaar 122 winkelbedrijven failliet verklaard. Dat zijn er zes minder dan in diezelfde periode vorig jaar. 

In april werden vier voedingswinkels en vier verkopers van huishoudartikel failliet verklaard. Verder gingen twee elektronicazaken , één recreatiewinkel en één supermarkt of warenhuis over de kop. Daarnaast waren er nog negen faillissementen in de categorie ‘overige artikelen’. In april werden woonwebwinkels LiL.nl en Designwonen.com failliet verklaard.

Reacties 1


Reinder Koornstra 14 mei, 15:18

Tja, het aantal winkelformules dat potentieel failliet kan gaan, is natuurlijk in de achtergelegen 10 jaar fors omlaag gegaan. Hoeveel (zelfstandige) winkels zijn gewoon gestopt zonder failliet te gaan? En hoeveel winkelformules hebben het aantal winkels fors teruggebracht, zonder dat ze (nog) niet failliet zijn gegaan?
Non-informatie. Het enige wat belangrijk is: Wat is het rendement van de winkels die we nog wel in onze stadscentra tegenkomen? Dáár hoor je helemaal niets over!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!