Flying Tiger wordt groter, maar niet in Nederland

Flying Tiger wordt groter, maar niet in Nederland

Flying Tiger Copenhagen zet vaart achter zijn internationale expansie. De Deense winkelketen heeft in een voorstad van Barcelona de deuren van zijn negenhonderdste winkel wereldwijd geopend.

De nieuwe mijlpaal komt nog geen jaar nadat in Reims de achthonderdste winkel opende. De opening in Badalona onderstreept naar eigen zeggen de ambities en snelle expansiestrategie van de winkelketen. Elke week openen twee tot drie nieuwe vestigingen in de wereld. Flying Tiger Copenhagen is inmiddels actief in dertig landen, verspreid over drie continenten.

Vooral in Zuid-Europa timmert de retailer flink aan de weg. Spanje is met 120 winkels nu de grootste markt voor Flying Tiger Copenhagen. Topvrouw Mette Maix ziet kansen voor nog meer vestigingen in Spanje, evenals in ‘andere sterke Europese markten, zoals Italië, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland’. “En er is ook een groot onbenut potentieel op verschillende andere continenten”, stelt zij.

Flying Tiger Copenhagen maakte in Nederland onder leiding van mede-eigenaar Annemieke Degens Dil een snelle opmars. Maar sinds zij eind 2016 haar aandelen heeft verkocht aan het Deense moederbedrijf, zijn er hier geen nieuwe vestigingen meer geopend. De retailer beschikt nog altijd over 22 vestigingen. Degens Dil zei eerder ruimte te zien voor minstens veertig winkels in ons land.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends