Kruidvat zet eerste stap in Spanje

Kruidvat zet eerste stap in Spanje

Kruidvat opent deze zomer een pop-up store in het Spaanse Palamós. Dat bevestigt een woordvoerder van de drogisterijketen aan RetailNews.

Het zou gaan om een vestiging voor enkele weken in de Catalaanse kustplaats, die in augustus wordt geopend. Details wil de woordvoerder nog niet geven. Kruidvat is de concrete invulling van de winkel nog aan het onderzoeken. Het blijft vooralsnog bij één tijdelijke vestiging, zegt de woordvoerder. “We zien dit als een eenmalige actie en hebben geen concrete plannen voor uitbreiding.” Als een opmaat voor reguliere winkels in Spanje, moeten we de pop-up winkel volgens haar niet zien. “Zeg nooit nooit, maar ik zou dat niet op die manier percipiëren.”

Ceo Gerard van Breen liet twee jaar geleden al weten dat Kruidvat Spanje als een interessante markt ziet. De drogisterijketen opende destijds zijn eerste winkel in Frankrijk, waar het inmiddels vier vestigingen heeft. “Zuidwaarts is de marsroute, daar liggen onze kansen”, aldus Van Breen. Oostwaarts groeien is niet logisch, omdat moederbedrijf A.S. Watson in bijvoorbeeld Duitsland en Polen al met drogisterijketen Rossmann opereert.

RetailTrends