About You wisselt mogelijk van eigenaar

About You wisselt mogelijk van eigenaar

Otto Group is in gesprek om de meerderheid van zijn aandelen in About You te verkopen. Daarnaast is een beursgang binnen drie tot vier jaar een optie, zo vertelde cfo Petra Scharner-Wolff volgens TextilWirtschaft tijdens de presentatie van de jaarcijfers.

Hoe groot het exacte aandeel is dat Otto wil verkopen, is niet bekendgemaakt. “Maar het is mogelijk dat we onder de vijftig procent gaan”, aldus Scharner-Wolff. Het gaat om gesprekken met ‘een grote strategische investeerder’. Ze verwacht dat de onderhandelingen voor het eind van het eerste half jaar tot een resultaat leiden. Otto Group heeft momenteel 68 procent van About You in handen, terwijl medeoprichter Benjamin Otto 25 procent bezit. De rest is verdeeld tussen mediapartners en de dagelijkse leiding.

Voor een eventuele beursgang moet About You winst maken in zijn kernmarkten, zegt Scharner-Wolff. Ook moet de omzet rond de één miljard euro liggen. Momenteel is de online fashionspeler goed voor ruim 280 miljoen euro.

About You-oprichter Tarek Müller vertelde in het meinummer van RetailTrends al dat met investeerders wordt gesproken. Daarbij zei hij dat een partij die ervaring heeft met beursgangen een optie is. “Die staat nu niet op de planning, maar we willen de mogelijkheid hebben als we denken dat het zinvol is.”

De omzet van About You verdubbelde vorig jaar tot 283 miljoen euro. De etailer is momenteel in zes landen actief. Volgens Müller is de Nederlandse markt, waar de modeverkoper sinds oktober actief is, al goed voor tien procent van de omzet.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends