Kamera Express ageert tegen ‘oneerlijke concurrentie’ CameraNu.nl

Kamera Express ageert tegen ‘oneerlijke concurrentie’ CameraNu.nl

Kamera Express wil voorkomen dat CameraNu.nl zijn winkel in Urk mag uitbreiden. De plannen leiden tot oneerlijke concurrentie, betoogde de advocaat van de retailer volgens Omroep Flevoland bij de Raad van State.

De winkel van CameraNu.nl is gevestigd op een groot bedrijventerrein. Kamera Express sloot vorig jaar juist noodgedwongen zijn winkel op het Zwolse bedrijventerrein Marslanden, en verhuisde naar de binnenstad. De gemeente stelde dat de fotoretailer in strijd met het bestemmingsplan handelde. De advocaat van Kamera Express stelt dat gemeenten voor een gelijk speelveld tussen concurrenten moeten zorgen. Urk zou dat niet doen, door op een vergelijkbare locatie wel detailhandel toe te staan.

Kamera Express vreest de uitbreiding van CameraNu.nl te merken in zijn omzet. Een woordvoerder van de gemeente Urk laat weten dat gemeentes hun eigen bestemmingsplan mogen bepalen. "Er zijn geen nationale regels voor ons, behalve dat een bestemmingsplan in overeenstemming moet zijn met een goede ruimtelijke ordening.” De Raad van State doet over twee weken een uitspraak.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!