'Action komt deels in de etalage'

'Action komt deels in de etalage'

De Britse investeringsmaatschappij 3i verkoopt volgend jaar mogelijk een deel van Action. Die suggestie heeft bestuursvoorzitter Simon Borrows van 3i gedaan tijdens een presentatie aan financieel analisten in Londen, meldt Het Financieele Dagblad.

3i is voor tachtig procent eigenaar van Action, dat verder in handen is van het management en een andere investeringsmaatschappij. Een aantal kapitaalverschaffers van de investeringsmaatschappij zou willen cashen. Daarbij gaat het om het private fonds Eurofund, dat 35 procent van het belang van 3i beheert.

De kapitaalverschaffers zouden hun belang voor eind volgend jaar willen verzilveren. Het beursgenoteerde deel van 3i – dat de overige 45 procent bezit – wil zijn belang niet of niet helemaal verkopen. Action zou daarvoor nog over te veel potentiële waarde beschikken. Mogelijk worden er nieuwe investeerders gezocht die een deel van het belang in Action willen overnemen.

De waarde van de Nederlandse winkelketen wordt door zijn eigenaar geschat op meer dan 5,2 miljard euro. De afgelopen jaren hebben de aandeelhouders al meer dan 2,1 miljard euro aan dividend uit de Nederlandse winkelketen gehaald.

3i is inmiddels zo’n zeven jaar eigenaar van Action, dat voor zo’n vijfhonderd miljoen euro werd gekocht. De discounter telde eind vorig jaar 1.095 winkels en had een omzet van 3,4 miljard euro. De komende jaren wil Action doorgroeien naar tien miljard euro omzet.

Lees op RetailTrends meer over de opmars van Action onder eigenaar 3i en de plannen om door te groeien tot tien miljard euro aan omzet.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends