Keukenverkopers drijvers achter groeiende woonbranche

Keukenverkopers drijvers achter groeiende woonbranche

Nederlandse woonwinkels hebben in het eerste kwartaal een gemiddelde omzetgroei geboekt van 3,4 procent ten opzichte van vorig jaar. Keukenverkopers staken er met een groei van 11,6 procent duidelijk bovenuit, blijkt uit cijfers van INretail.

Worden keukenwinkels niet meegerekend, dan blijft de gemiddelde groei van de woonbranche beperkt tot 1,2 procent. Het is volgens INretail te vroeg om na één kwartaal te stellen dat de omzetinhaalslag die de woonbranche de afgelopen jaren typeerde, ten einde is. Zo startte het tweede kwartaal met een sterk paasweekend, waarin zeventien procent meer omzet werd gemeten dan met Pasen vorig jaar.

De verkoop van keukens, meubelen en woningtextiel steeg het hardst buiten de Randstad. De omzet van de woonbranche steeg in het westen van het land weliswaar met 1,3 procent, maar andere regio’s noteerden in het eerste kwartaal een hogere omzetgroei. Dat varieerde van 3,7 procent in oosten tot 5,2 procent in het zuiden van het land. De oorzaak is volgens de brancheorganisatie dat de woningmarkt in de Randstad op slot is geraakt.

Woninginrichtingszaken, meubelverkopers en woningtextielwinkels zagen in de eerste drie maanden van dit jaar groeipercentages tussen 1,2 en 1,6 procent. Gemengde winkels noteerden drie procent groei, terwijl slaapspeciaalzaken juist 2,6 minder omzet boekten dan vorig jaar in het eerste kwartaal.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!