Amsterdamse 'toeristenwinkel' mag fietsen blijven verhuren

Amsterdamse 'toeristenwinkel' mag fietsen blijven verhuren

Een fietsenwinkel in Amsterdam mag zijn deuren openhouden en fietsen blijven verhuren. Het bedrijf Fietstop heeft met succes een rechtszaak aangespannen tegen de gemeente, die wilde dat de ‘toeristenwinkel’ zijn deuren zou sluiten.

Fietstop is gevestigd op de Rozengracht, waar sinds 6 oktober 2017 geen extra toeristische winkels zijn toegestaan. Volgens de gemeente is de winkel pas na die maatregel geopend, maar de rechter acht dat onvoldoende bewezen. De gemeente liet onder meer een foto van Google Maps zien als bewijs dat de winkel in de verhuur stond, maar de datum van die foto is onduidelijk. 

De retailer zegt zelf dat de winkel al voor de bewuste datum open was, maar heeft daarvoor geen bewijs laten zien. Omdat beide partijen in bezwaar nog met bewijs kunnen komen, kiest de rechter voor het belang van de ondernemer. De schade van het staken van de fietsverhuur is groot, terwijl het onzeker is of het besluit van de gemeente standhoudt.

Eerder dit jaar bepaalde de Raad van State al dat de winkel van Cheese Company aan het Damrak in Amsterdam voorlopig niet dicht hoeft. Die winkel ging na 6 oktober open, maar het huurcontract was in de zomer al getekend. De bodemprocedure in deze zaak gaat later van start.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!