Assen geeft outlet nog steeds niet op

Assen geeft outlet nog steeds niet op

De gemeente Assen wil een verruiming van de regels om een outletcentrum bij het TT-circuit mogelijk te maken. Het gemeentebestuur ziet geen heil in een toeristische recreatiezone zonder een outlet, zo schrijft het college volgens het Dagblad van het Noorden in een zienswijze.

Een bundeling van krachten in het recreatiegebied, met een outletcentrum inbegrepen, zorgt volgens Assen voor een ‘unieke kans’ om naast afzonderlijke initiatieven een sterker geheel te krijgen. De realisatie van een outlet is verbonden met leisure en andere functies in het gebied, stelt het college. ‘Wij vragen de gezamenlijke ontwikkeling van retail, leisure en andere functies mogelijk te maken.’

De initiatiefnemers stuurden vorige week een gezamenlijke brief aan de provincie, waarin een uiterste poging wordt gedaan het outletplan te redden. Daarin doen zij onder meer de harde toezegging dat het aanbod van mode en design enerzijds en horeca en ontspanning anderzijds precies in balans zal zijn. “Als er in het gebied veertienduizend vierkante meter winkeloppervlak komt, garanderen wij hetzelfde vloeroppervlak aan horeca en leisure”, aldus bedenker Raymond Coronel van het outletcentrum.

De brief aan de provincie betekent een laatste poging om het plan voor een outletcentrum te redden, benadrukt Coronel. Hij zegt dat er weliswaar meer locaties in het noorden geschikt zijn, maar dat hij dan weer helemaal opnieuw zou moeten beginnen. “We proberen het nog één keer, maar als blijkt dat de provincie dan nog niet wil meewerken, zijn we er echt klaar mee.”

Provinciale Staten van Drenthe schoot het plan voor een outlet in Assen vorige maand voor de tweede keer af. Het voorstel, een aanpassing op het eerste plan, verschilde volgens de provincie te weinig van de oorspronkelijke invulling. Drenthe oordeelde dat er te veel ruimte was voor fashionretail en te weinig voor andere vormen van recreatie.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!