Ook The Seafood Bar moet 'toeristenwinkel' sluiten

De gemeente Amsterdam heeft aangekondigd een winkel van The Seafood Bar te sluiten. De viszaak in de Leidsestraat zou zich te veel op toeristen richten.

Amsterdam nam afgelopen oktober het besluit dat geen extra toeristische winkels zijn toegestaan in bepaalde postcodegebieden, om de stad leefbaar te houden. The Seafood Bar verkoopt in zijn winkel onder meer haring en kibbeling en hanteert Engelse teksten, wat tegen het zere been van de gemeente zou zijn.

The Seafood Bar zegt in een Facebookbericht er alles aan te doen om de winkel te behouden. De shop heeft sinds zijn opening juist wat proberen toe te voegen aan de binnenstad, schrijft de retailer. ‘Geen Nutella-, donut- of ticketwinkel, maar een ambachtelijke viswinkel met meer dan zeventig verschillende visproducten van hoge kwaliteit.’

Lezers van het bericht worden gevraagd om steun door het bericht te delen, vrienden te taggen en met hun postcode te reageren. Zo wil het concept de gemeente laten zien dat ze er ‘voor Amsterdammers zijn’. Er lopen al rechtszaken tussen de gemeente en The Cheese Company en Fietstop, die eveneens hun winkels moeten sluiten.

The Seafood Bar heeft behalve de shop in de Leidsestraat vier restaurants in ons land, waarvan drie in Amsterdam. Sinds begin dit jaar is er ook een vestiging op het station van Utrecht te vinden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!