Modewebshop van Nederlandse zakenfamilie failliet

Modewebshop van Nederlandse zakenfamilie failliet

De Belgische webwinkel voor luxe kleding CarréCouture is onlangs failliet verklaard. De etailer, voor 25 procent in handen van de Nederlandse familie Van Gansewinkel, werkt volgens De Tijd aan een doorstart.

CarréCouture werd in juni vorig jaar opgericht door de Belgische broer en zus Jeroen en Nathalie Pompen. Met de online verkoop van luxe boetiekkleding wilden zij de uitdager van het Britse Farfetch worden. De kleding kwam van aangesloten modeboetieks, die 27 procent van de opbrengst aan CarréCouture betaalden. De familie Van Gansewinkel kocht 25 procent van de aandelen, maar zette begin dit jaar de investeringen stop.

CarréCouture zou nauwelijks klanten krijgen. Bovendien zouden veel modeboetieks al exclusief samenwerken met Farfetch. Volgens voormalig ceo Nathalie Pompen bedroeg de omzet tussen juni vorig jaar en begin deze maand ‘meer dan vijfhonderduizend maar minder dan een miljoen euro'. Dat is volgens Paul Wehrens, ceo van Van Gansewinkels familieholding De Raekt, veel te weinig. “Voor zo’n bedrijf zijn ettelijke miljoenen euro’s omzet nodig en die waren er niet.” 

Van Gansewinkel, bekend van het gelijknamige afvalbedrijf, werkt met eigenaar Isabelle Dumortier van modelabel The Tutu Shop aan een doorstart. Zij heeft twee winkels in Antwerpen en zet sterk in op onlineverkoop.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends