Consumentenbond betrapt winkels weer op 'voorraadlokkertjes'

Verkopers van witgoedartikelen en tv’s misleiden consumenten door online modellen aan te bieden die ze niet kunnen leveren. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de Consumentenbond, die twee jaar terug ook al op deze zogenoemde ‘voorraadlokkertjes’ stuitte.

Onderzoekers van de organisatie stelden een lijst samen van honderd populaire koelkasten, vaatwassers en tv’s uit de afgelopen jaren, om minimaal twee van die producten bij winkels te bestellen. Daarbij is gekeken naar tien winkels die veel modellen aanbieden die niet meer verkrijgbaar zijn.

Een aantal bedrijven kwam volgens de Consumentenbond met een ‘luxere opvolger’ of ‘mooie upgrade’ als alternatief voor het niet-leverbare model. Anderen plaatsten stilzwijgend een ander model op de offerte, waaronder Bemmel & Kroon, VeiligKopen.nu, Keukenloods.nl en Inbouw.nl. KitchenOnline en AllesvoorWasmachines.nl lieten na een bestelling niets van zich horen.

De Consumentenbond stelt dat de winkels net als twee jaar terug met verschillende smoesjes komen als ze worden geconfronteerd met de ‘misleidende tactieken’. ‘Hoe creatief de uitleg ook is, het blijft misleidend om producten aan te bieden die niet verkrijgbaar zijn en dat mag niet’, aldus de organisatie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!