'Bijna honderd nieuwe fietsenwinkels in drie jaar tijd'

'Bijna honderd nieuwe fietsenwinkels in drie jaar tijd'

Terwijl het aantal fysieke fietsenwinkels tussen 2011 en 2015, kwamen er sindsdien tientallen bij. Begin dit jaar waren er 2784 vestigingen tegenover 2693 drie jaar eerder, blijkt uit onderzoek van ABN Amro.

De groei van de fietsverkopen wordt vooral gedreven door e-bikes. Van traditionele fietsen werden er vorig jaar 37 procent minder verkocht dan in 2010. Dit jaar verwacht ABN een groei van de e-bikeverkopen met tien procent tot 327 duizend. Daarmee zouden elektrische fietsen goed zijn voor een derde van het totaal. In de afgelopen zeven jaar groeide het aantal verkochte e-bikes met 75 procent.

In totaal verwacht ABN voor dit jaar een groei van drie procent in de fietsverkopen. Online is daarbij inmiddels goed voor 28 procent, tegenover negen procent in 2013. 

Onder meer Fietsenwinkel.nl groeide de afgelopen jaren in rap tempo uit naar een winkelbestand van bijna veertig vestigingen. Stella opende begin dit jaar veertien winkels in een maand tijd en staat nu op ruim dertig filialen. Dat moeten er nog dit jaar veertig worden.

Reacties 1


michel van wijk 31 mei, 11:44

'Nieuwe' service van Stella: bel en ze komen bij jou thuis, op jouw tijdstip - dus ook 's avonds - voor een proefrit op de elektrische fiets. Dit lijkt een goed bedachte en zeer mogelijk rendabele (commerciële of verkoop) service met onderscheidend vermogen. Goede zet van Stella, lijkt mij. Wie volgt? Dit is niet alleen of zozeer een service alleen voor de fietsbranche. Bij bijvoorbeeld Tally Ho (kleding) kan je ook een afspraak maken buiten de gangbare winkelopeningstijden om te komen kijken en passen. Service in retail ontwikkelt zich (gelukkig) steeds verder als pijler voor onderscheidend vermogen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!