Rocket Internet schrijft eerste winst in de boeken

Rocket Internet heeft over het eerste kwartaal van dit jaar een geconsolideerde winst van 75 miljoen euro geboekt. Een jaar eerder stond de investeerder achter onder meer Zalando en HelloFresh nog 86 miljoen in het rood.

De Duitse investeerder zag de omzet en marge van zijn verschillende ondernemingen zich positief ontwikkelen. Zo nam de omzet van HelloFresh met 44 procent toe tot 296 miljoen euro en verbeterde de ebitda-marge van 14,4 naar 7,3 procent negatief. De winst komt volgens het FD mede doordat Rocket Internet voor het eerst ook de gestegen waarde van zijn aandelen moet meetellen in het bedrijfsresultaat. Met name het aandeel in maaltijdbezorger Delivery Hero nam sterk toe.

“In het eerste kwartaal bleven onze bedrijven voortgang maken op hun weg naar winstgevendheid, terwijl ze duurzame groei realiseerden”, toont ceo Oliver Samwer zich tevreden over de start van het jaar. Vorige maand maakte Rocket Internet al bekend zijn verlies over 2017 fors te hebben teruggebracht. De Duitse investeerder stond vorig jaar nog zes miljoen euro in het rood, tegenover ruim 741 miljoen in 2016.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!