IKEA komt toch niet naar Leiderdorp

IKEA komt toch niet naar Leiderdorp

IKEA heeft zijn plan om een winkel te openen in Leiderdorp afgeblazen. De meubelketen is sinds begin dit jaar al eigenaar van de bouwgrond, maar heeft geen goedkeuring gekregen van de investeringsboard.

De plannen voor een vestiging van de meubelketen in Leiderdorp bestaan al ruim tien jaar. Begin dit jaar liet de retailer nog weten met een nieuwbouwplan te komen, nadat de grond officieel was overhandigd. IKEA heeft nu laten weten dat de plannen niet doorgaan vanwege wijzigingen in het investeringsbeleid, zei wethouder Kees Wassenaar volgens Omroep West tijdens de gemeenteraadsvergadering maandagavond.

Het schrappen van het plan heeft te maken met de wereldwijde koerswijziging van IKEA, waarbij de woonwinkelketen zich minder wil focussen op het bekende grote winkelformaat. "We zullen kleinere blokkendozen bouwen en in de toekomst ook meer in de binnensteden te vinden zijn”, aldus een woordvoerder van de retailer. Hij zegt dat IKEA de gang van zaken zelf ook betreurt, omdat de plannen al vergevorderd waren.

Aangezien IKEA al eigenaar van de grond is, is nog niet duidelijk wat daar nu mee gebeurt. De Zweedse meubelretailer stelde de opening van zijn veertiende Nederlandse winkel al meermaals uit. Eerst gooiden verschillende bezwaarprocedures roet in het eten, daarna kon IKEA niet meer uit de voeten met het gedateerde bouwplan. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!