'Kwakkelend Men At Work werd voor één euro verkocht'

Oprichter Marcel van Gelderen heeft Men At Work vorig jaar voor één euro overgenomen. De modeketen ging in het tweede kwartaal van 2017 onderuit, waarna toenmalig eigenaar Varova Fashion tot verkoop over ging. Dat meldt Alexander op ’t Hoog in zijn faillissementsverslag van zusterbedrijf Gsus, op basis van een verklaring van voormalig ceo Jop Pollmann.

Voor Gsus was de verkoop ‘de doodsteek’, omdat Men At Work niet meer verplicht was om de merken uit de portefeuille van Varova Fashion af te nemen. Men At Work was de grootste klant van Gsus, dat volgens Pollmann ‘in zeer grote mate’ gebaat was bij verplichte samenwerking in het modeconcern.

Gsus werd in 2010 opgekocht door Varova Fashion, maar heeft eigenlijk nooit goed gedraaid. Vanaf het begin was het merk verlieslatend. Het design zou te expliciet zijn geweest ‘voor een steeds vlakker wordend modebeeld’. 

Ook de dertien eigen winkels die Gsus een aantal jaar geleden nog had waren zwaar verliesgevend. In 2016, het laatste volledige jaar van Gsus, lag de omzet op 6,2 miljoen euro. Het verlies kwam uit op 176 duizend euro. Een jaar eerder stond Gsus nog 1,2 miljoen in het rood.

Het faillissement van Gsus heeft betrekking op de wholesale-tak, waar de merkrechten geen onderdeel van uitmaken. Die zijn recent verkocht aan ‘iemand uit de branche’, liet Pollmann eerder weten aan RetailNews. Het merk maakt zich op de achtergrond klaar voor een herlancering. 

Varova Fashion besloot afgelopen najaar alleen verder te gaan met zijn drie sterkste merken: Sissy-Boy, Open32 en Tumble ’N Dry. Daarvoor werd in Standard Investment een andere investeerder aangetrokken. Pollmann is tegenwoordig topman van de nieuwe Brand Retail Group.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!