Zeeman heeft nieuwe president-commissaris

Zeeman heeft nieuwe president-commissaris

Jaap Lagerweij is gestopt als voorzitter van de raad van commissarissen van Zeeman. Hij heeft zijn rol overgedragen aan Bert Roetert, die nieuw is bij de textieldiscounter.

Lagerweij was vier jaar lang president-commissaris en neemt naar eigen zeggen afscheid van een ‘kerngezonde retailer met een mooie toekomst’. Het bedrijf is volgens hem gegroeid onder moeilijke marktomstandigheden en wil die groei de komende jaren ‘in de volgende versnelling brengen’.

Roetert is onder meer voormalig ceo van C1000. Ook werkte hij bij Coop en vervulde hij directiefuncties bij FrieslandCampina en Douwe Egberts. De laatste tien jaar heeft hij vooral toezichthoudende en nevenfuncties. Zo is hij momenteel onder meer commissaris bij Jan Linders, Alliander en Royal Smilde. Ook is hij voorzitter van Food Valley en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel.

Jan Zeeman spreekt van een ‘zeer gelouterde professional met een uitstekende kennis van retail en verandertrajecten’. “Daarnaast heeft hij ook de nodige internationale ervaring opgedaan die Zeeman heel goed van pas gaat komen”, aldus de eigenaar. De raad van commissarissen van Zeeman bestaat naast Roetert uit Dorine Burmanje, Tom Rövekamp en Wim Timmermans.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!