Winst Flying Tiger bijna verdampt in 'transitiejaar'

Winst Flying Tiger bijna verdampt in 'transitiejaar'

Flying Tiger Copenhagen heeft zijn winst voor het tweede jaar op rij zien teruglopen. De winkelketen hield vorig jaar nog 4,1 miljoen Deense kroon over onder de streep, omgerekend iets meer dan een half miljoen euro.

Flying Tiger Copenhagen was een jaar eerder nog goed voor 82 miljoen kroon, terwijl er in 2015 nog bijna 210 miljoen kroon overbleef. De retailer wijst erop dat de aangepaste ebitda wel iets opliep naar 460 miljoen, mede dankzij een sterk laatste halfjaar. Verder steeg de omzet van de snelgroeiende winkelketen met achttien procent naar vijf miljard Deense kroon, omgerekend zo’n 676 miljoen euro. 

Deze recordomzet is geboekt in een transitiejaar, zo laat Flying Tiger Copenhagen weten. Een nieuwe directie onder leiding van ceo Mette Maix heeft gesaneerd en een nieuwe strategie gelanceerd, met een focus op internationale uitbreiding en een terugkeer naar het oorspronkelijke dna van de winkelketen. “We zijn er nog niet helemaal, maar we hebben een lange weg afgelegd en zijn absoluut op het juiste spoor”, aldus Maix. 

De topvrouw beaamt dat er qua winst ruimte is voor verbetering. Tegelijkertijd is ze blij dat ‘de heroriëntatie van het bedrijf’ en ‘de ambitieuze uitbreidingsplannen’ al resultaten hebben opgeleverd. “We zijn 2017 veel beter geëindigd dan waar we zijn begonnen en we zien dat de positieve trend zich heeft voortgezet in het eerste kwartaal van 2018.”

Flying Tiger Copenhagen eindigde het jaar met 863 vestigingen. Inmiddels zijn dat er al meer dan negenhonderd, waarvan 22 in Nederland. Sinds het bedrijf eind 2016 alle aandelen in de Nederlandse operatie overnam, zijn hier geen nieuwe winkels meer geopend. Specifieke omzet- en winstcijfers voor Nederland zijn niet bekendgemaakt.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends