Zeeman weet omzetgroei te versnellen

Zeeman heeft vorig jaar een netto-omzet van 585,1 miljoen euro gerealiseerd. Dat betekent een groei van zo’n 6,8 procent, blijkt uit het maatschappelijk jaarverslag van de textielketen.

Zeeman heeft zijn groeitempo opgevoerd ten opzichte van 2016, toen de omzet met 3,4 procent toenam op jaarbasis. Ook de afzet nam sterker toe, van 273,3 naar 283 miljoen verkochte artikelen. Winstcijfers worden in het mvo-verslag niet gemeld. In 2016 boekte Zeeman een winst van 8,3 miljoen euro, een ruime verdubbeling ten opzichte van het jaar daarvoor.

Zeeman heeft vorig jaar in totaal 18,2 miljoen euro geïnvesteerd. Dat is iets minder dan in 2016, toen de investeringen op 19,8 miljoen lagen. Het grootste deel, 12,7 miljoen euro, werd vorig jaar evenals het jaar ervoor gestoken in de verbouwing en inventaris van winkels en ict. Verder is het servicekantoor voor 2,7 miljoen euro verbouwd en ging 1,3 miljoen naar het wagenpark. Zeeman zegt de investeringen de komende jaren te willen opvoeren.

Zeeman laat verder weten 58 fabrieken in het Verre Oosten en Turkije te hebben laten inspecteren. Daarbij zijn 67 ‘grote issues’ aangetroffen, waarvan bijna de helft in China. De meeste problemen speelden op het vlak van werktijden en minimumloon, respectievelijk 24 en negentien. Dit jaar wil de retailer dat ‘corrigerende acties’ zijn uitgevoerd voor alle ontdekte issues.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!