Expert boekt meer omzet, wint marktaandeel

Expert boekt meer omzet, wint marktaandeel

Expert heeft zijn totale winkelomzet vorig jaar met bijna zes procent zien toenemen. De elektronicaketen groeide naar eigen zeggen in alle productcategorieën in zowel omzet als marktaandeel.

Hoe hoog de omzet is, wordt niet bekendgemaakt. Expert spreekt van een geslaagd jaar waarin het zijn ondernemers de hoogste retourprovisie ooit heeft kunnen uitkeren. Daarnaast werd ‘een gezonde toevoeging’ aan het eigen vermogen gedaan en zijn alle financiële prognoses voor 2017 gehaald. Winstcijfers worden niet gedeeld, maar Expert heeft naar eigen zeggen ‘een goede eigen vermogenspositie en blijft een solvabele speler in de markt’.

Expert heeft ook positieve verwachtingen voor dit jaar. De elektronicaketen zegt on- en offline succesvol te combineren in een model waarbij alle onlineverkopen via de aangesloten winkels lopen. 

Expert zegt zich te blijven richten op zijn servicepropositie. “Wij spreken niet over een klantenreis, wij zijn de klantengids in een sterk veranderende wereld van consumentenelektronica”, aldus directeur Dik Pijl.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!