Seats and Sofas beboet om nepkortingen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft Seats and Sofas een boete van in totaal 350 duizend euro opgelegd. De meubelketen zou consumenten onder meer hebben misleid met niet bestaande prijsvoordelen.

Zowel in de winkels als in de folders zou Seats and Sofas via van/voor-prijzen kortingen hebben gesuggereerd die niet bestonden. Daarnaast waren de meubels in de vestigingen niet voorzien van prijskaartjes, zodat klanten er alleen met hulp van een verkoper achter konden komen hoeveel iets kostte. Volgens de Prijswet is dit verboden en moet de consument aan de hand van een prijskaartje zelfstandig de prijs kunnen vaststellen.

De overtredingen van de meubelketen vonden plaats van januari 2016 tot maart vorig jaar en leveren een boete van twee ton op. Voor het niet vermelden van de prijzen in de winkel krijgt Seats and Sofas nog eens 150 duizend euro boete.
 

Reacties 3


leon dorsey 8 jun, 16:07

Eigenlijk veel te weinig "boete " voor deze mafia achtige meubelhandel.
Ik was er eens, maar nooit mmer, ik vroeg wat een bankje koste,verkoper
sloeg er een slaag naar, maar zakte steeds meer.
Hij volgdemij zelf naar buiten om nog lagere prijzen te noemen, één woord voor- Oplichters!!!-


eddy white 8 jun, 18:11

Leon ik ben het totaal met je eens deze meubel keten hanteert mafia achtige praktijken en ik ben blij te zien dat het eindelijk een boete krijgt .... ik hoop dat er nog vele zullen volgen.. dit bedrijf is een schande voor de retail branche in Nederland.. verkopers zijn agressief en de kwaliteit laat ook vaak te wensen over.


Arno Bakerman 16 okt, 18:59

Seats and sofa?? De grootste oplichting zaak van Nederland !!!
Ik ben ooit verkoper geweest en heb MOETEN LEREN hoe ik mensen in zak kon zetten ... er bestond gewoonweg een team , die zich bezig hield met deze lunches zaken.

Aan de advertentie werd toegevoegd een model tegen ongelofelijk lage prijs , als de klant vroeg om dat bankje werd gezegd standard ... uitverkocht of niet meer leverbaar in de goedkoper stof ( die niet bestond en werd totaal nooit geproduceerd !!)
En dan moest de verkoper met alle macht en kortingen de klant overhalen om andere bankje aan te smeren !!
Klanten werden uitgescholden en gingen huilende weg !!!!!!!!!!!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!