Kort geding The Seafood Shop van de baan

Het kort geding van viswinkel The Seafood Shop tegen de gemeente Amsterdam is vrijdag niet doorgegaan. De gemeente heeft de zogenoemde begunstigingstermijn verlengd, waardoor het nut van de zitting wegvalt.

The Seafood Shop heeft eerder deze week bezwaar ingediend bij de gemeente Amsterdam tegen de sluiting van de winkel. Amsterdam heeft de eigenaren laten weten de begunstigingstermijn te verlengen tot zes weken na de beslissing over het bezwaar. Omdat dat ook is wat de winkel vorderde bij de rechter, was de zitting niet meer nodig. The Seafood Shop kan dus in ieder geval openblijven tot zes weken nadat de gemeente zich over het bezwaar heeft uitgesproken.

De eigenaren van The Seafood Shop laten weten dat het niet doorgaan van de rechtszaak niets zegt over de toekomst. Amsterdam wil van de winkel af, omdat die op toeristen gericht zou zijn. Ook de aanwezigheid van een keuken en tafels en stoelen zou een probleem zijn, omdat het daarmee een horecazaak is. Mede-eigenaar Pepijn de Visscher stelde dat dan de duizenden andere viswinkels in Nederland ook illegaal zijn. “Die zitten allemaal op detailhandel en hebben allemaal dezelfde ‘keuken’.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!