Boete voor 'duurste winkel van Nederland' om illegaal leer

Boete voor 'duurste winkel van Nederland' om illegaal leer

Kledingwinkel Karmaloog heeft een boete gekregen van 25 duizend euro, waarvan tienduizend euro voorwaardelijk. De retailer verkocht onder meer jassen, jurken en schoenen van beschermde bedreigde uitheemse diersoorten, zo blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Amsterdam.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nam vorig jaar 105 kledingstukken in beslag bij de winkel in de P.C. Hooftstraat. Daarbij ging het om producten waar leer van krokodillen, pythons en anaconda’s in is verwerkt.

Karmaloog heeft volgens de rechter onvoldoende oog gehad voor de regels rond de handel in producten van bedreigde diersoorten. De retailer heeft er met een open houding echter blijk van gegeven dat de administratie nu beter op orde is. De voorwaardelijk boete gaat gepaard met een proeftijd van twee jaar.

Ondernemers Nezir Yozgat en Racho Bajadjan openden Karmaloog in februari als ‘de meest dure en exclusieve kledingboetiek van Nederland’. Jassen en schoenen liggen voor tienduizenden euro’s in de winkel.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends