HEMA wil door het hele land samenwerken met voedselbanken

HEMA wil zoveel mogelijk vestigingen aansluiten op het netwerk van de Voedselbank. De retailer heeft een pilot met een handvol winkels afgerond en onderzoekt nu naar welke regio’s het project kan worden uitgebreid.

De pilot met de Voedselbank ging afgelopen oktober van start in Amsterdam om voedselverspilling tegen te gaan. Vanuit vijf winkels in de hoofdstad werden wekelijks verse producten door de voedselbanken opgehaald. Vooral vleeswaren vielen daarbij volgens HEMA in de smaak, omdat die schaars zijn bij de Voedselbank.

HEMA wil de resultaten en lessen van de pilot gebruiken om dit jaar in meerdere steden winkels te koppelen aan een lokale voedselbank. Ook wordt onderzocht of er opnieuw een actie kan worden ingezet rond zijn loyaliteitsprogramma. In december schonk de retailer via een spaaractie zevenhonderdduizend kopjes koffie aan de Voedselbank.

HEMA is niet de enige retailer die met voedselbanken samenwerkt. Supermarktketens als Albert Heijn en Jumbo doneren al jarenlang overtollig voedsel. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!