Groei detailhandel schiet omhoog

Groei detailhandel schiet omhoog

De Nederlandse detailhandel heeft in april 5,7 procent meer omgezet dan een jaar eerder. Daarmee was april een van de sterkste groeimaanden van de afgelopen jaren, blijkt uit CBS-cijfers.

Foodretailers boekten 4,9 procent omzetgroei, die opnieuw volledig voor rekening van supermarkten kwam. Zij zagen hun omzet met 5,8 procent stijgen, terwijl speciaalzaken één procent minder omzet boekten. Ook het verkoopvolume was bij de supermarkten hoger en bij de speciaalzaken lager dan een jaar eerder.

Binnen non-food waren schoenen- en lederwarenwinkels de grootste groeiers, met een plus van ruim dertien procent. In maart zagen zij hun omzet nog met zestien procent dalen. Ook kledingwinkels, doe-het-zelfzaken en woonretailers zagen hun omzet toenemen. De omzet van elektronicawinkels liep juist terug. In totaal groeide de non-foodomzet met 4,7 procent.

De online omzet lag in april bijna 23 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het CBS verder. Webwinkels zetten bijna zeventien procent meer om, terwijl de e-commerceomzet van multichannelers met ruim 32 procent toenam.

De detailhandelsomzet liet in april de op één na sterkste groei sinds de crisis zien. Alleen in september 2017 groeide de omzet met 5,8 procent nog net iets harder.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends