Actieplan voor betere toegankelijkheid winkels

Actieplan voor betere toegankelijkheid winkels

INretail heeft donderdag een actieplan aangeboden met als doel om winkels toegankelijker te maken. Het plan is onderdeel van het landelijke project MKB Toegankelijk van MKB-Nederland.

Het plan van INretail was een van de in totaal zeven sectorplannen die bij minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport werd aangeboden. Er zijn volgens de brancheorganisatie ‘nog veel drempels weg te nemen’ om winkelplekken beter toegankelijk te maken en websites te ontsluiten voor mensen met een visuele beperking. Dat is volgens INretail ook commercieel interessant, omdat de kans op bestedingen toeneemt als gastvrijheid ervaren wordt. 

Soms zijn volgens INretail maar kleine aanpassingen nodig om een winkel beter toegankelijk te maken. Zo kan het gaan om de routing in de winkel of de instelbare hoogte van een betaalautomaat.

Eind volgend jaar moeten vijftigduizend ondernemers aan de slag zijn gegaan met manieren om drempels in hun bedrijf weg te nemen, zo maakten MKB-Nederland, VNO-NCW en het ministerie van VWS bekend. De komende tijd worden verschillende pilots in winkel- en horecagebieden georganiseerd, waarbij mysteryguests gaan inventariseren hoe de toegankelijkheid verbeterd kan worden.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!