Uniqlo: 'Hopelijk loopt Nederland warm voor ons'

Uniqlo: 'Hopelijk loopt Nederland warm voor ons'

Uniqlo opent in september zijn winkel in de Amsterdamse Kalverstraat. De retailer is nog niet overtuigd van een enthousiaste ontvangst door de Nederlandse consument, zegt coo Kohsuke Kobayashi tegenover het FD.

De twijfels van Kobayashi komen voort uit het grote aanbod van kledingwinkels in Nederland. “Hopelijk loopt het grote publiek ook warm voor ons en denkt het niet: “Weer een winkel met kleding”’, zegt de directeur. De Japanse modespeler onderscheidt zich volgens hem wel van anderen door de meer tijdloze ontwerpen. “We zijn geen trendy merk, wij bieden kwalitatieve kleding voor elke dag.”

Uniqlo wilde al eerder naar Nederland, maar kon geen geschikt pand vinden, zegt head of marketing Odilia d’Aramon-Guépin. “Om onze collecties onder één dak te brengen hebben we veel vierkante meters nodig en die plekken zijn schaars.” Uniqlo trekt in september in het voormalig pand van Forever 21 en heeft daar de beschikking over ruim tweeduizend vierkante meter.

De Amsterdamse winkel wordt de grootste van de Benelux en een van de grootste in Europa. Nederland wordt de 21ste markt wereldwijd voor Uniqlo en de achtste in Europa.
 

Reacties

Ik ben recent in de Uniqlo winkels in New York, Parijs, Barcelona en Antwerpen geweest en 1 ding valt mij ontzettend op: Er zijn amper mensen aan het winkelen en de verdwaalde winkelier die je tegenkomt is van Aziatische roots.

Uniqlo haalde dit jaar voor het eerst meer omzet uit het buitenland dan in thuisland Japan. Maar volgens mij zijn de winstcijfers enkel toe te schrijven aan Japan. Ik kan mij niet voorstellen dat de retail activiteiten buiten Japan zeer winstgevend zijn.

Geplaatst door Seb Seb op 18 juni 2018 om 10:10

Dhr. Kobayashi weet ondertussen toch wat hij omzet/verdient in Antwerpen. De Belgische markt is een tikkeltje conservativer dus dhr. Kobayashi, gelet op de vierkante meters denk ik dat u een gelijke omzet haalt als in Antwerpen.

Geplaatst door Machiel R op 18 juni 2018 om 12:56

@Machiel
Dat zal dan behoorlijk tegenvallen, zowel de winkel op de Meir als in Wijnegem Shopping Mall zijn meestal uitgestorven...

Geplaatst door Seb Seb op 18 juni 2018 om 13:20

De winkels in de states doen het prima ik weet niet waar je het vandaan haalt dat de zaak in New york niet goed loopt.. ik woon op enkele 100 meters daar vandaan en het is er altijd erg druk... de winkel is erg populair onder amerikanen en onder de vele toeristen die we hier hebben... dus dat de winkel uitgestorven is is werkelijk waar de grootste onzin. Ook Barcelona is een druk bezochte locatie. Mischien heb je gelijk wat betreft de locaties in antwerpen maar de andere 2 genoemde locaties doen het meer dan prima.

Geplaatst door eddy white op 18 juni 2018 om 18:09

@Eddy

Bij welk filiaal in NYC woon jij dan? Ik kom er zeer regelmatig en zelfs het filiaal op Fifth Avenue loopt geen storm. De winkel op 34th Street is zo goed als altijd uitgestorven, daar kom ik zelf namelijk erg vaak.

Barcelona was ook niet druk, op een zaterdag... Dus tsja.

Geplaatst door Seb Seb op 18 juni 2018 om 21:31