Takko Nederland uit de rode cijfers

Takko Nederland uit de rode cijfers

Takko Fashion heeft na vijf verliesgevende jaren weer winst geboekt in Nederland. De modeketen was in het boekjaar dat eind januari 2017 eindigde goed voor 1,3 miljoen euro winst. Dat blijkt uit de jaarrekening, die begin dit jaar is opgesteld.

Takko schreef voor het laatst in 2010/2011 zwarte cijfers. Daarna was er telkens sprake van een verlies, met 5,2 miljoen euro in 2014/2015 als dieptepunt.

Het recente herstel is mede te danken aan een herstel van de omzet. Met een omzet van 41,8 miljoen gaat Takko weer richting het niveau van vier jaar geleden, toen de omzet 45,2 miljoen euro bedroeg. Verder heeft de modeketen huurovereenkomsten van filialen met een negatieve impact op het resultaat niet verlengd en zijn er wijzigingen doorgevoerd in de collectie, distributie en het beleid rondom pricing.

De resultaten in het meest recente boekjaar zijn nog niet bekend. Het Duitse moederbedrijf maakte onlangs bekend dat er in heel Europa 1,3 procent meer omzet is geboekt dan een jaar eerder. De bijna 1.900 winkels – waaronder meer dan honderd in ons land – waren goed voor 1,1 miljard euro omzet.

Takko Fashion geeft naar eigen zeggen ‘vol gas’, door tussen september en november meer dan tachtig nieuwe winkels te openen. Een groot deel daarvan wordt geopend in Frankrijk, waar de eerste vestigingen goed zouden zijn ontvangen. Takko Fashion ziet er ruimte voor meer dan driehonderd vestigingen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends