Joe Merino ziet veel kansen in Duitsland

Joe Merino ziet veel kansen in Duitsland

Het Nederlandse mannenmodemerk Joe Merino heeft onlangs in Düsseldorf zijn eerste Duitse winkel geopend. Eigenaren Ron Beckers en Marc Sijtstra zien in Duitsland de meeste potentie, zeggen zij in De Financiële Telegraaf. “Het loopt daar erg goed.”

Het in 2011 opgerichte merk richt zich volledig op wollen kleding. Joe Merino heeft ook eigen winkels in Amsterdam en Antwerpen. De volgende vestiging komt waarschijnlijk in München, zegt Beckers. “Duitsers zijn erg gericht op kwaliteit.” Joe Merino heeft ook een webshop in het Duits, naast het Nederlands en het Engels.

Joe Merino biedt wollen kleding naar eigen zeggen goedkoper aan dan grote merken, door tussenpersonen en groothandel uit de keten te schrappen. “Van de schapen gaat het rechtstreeks naar de consument”, aldus Sijtstra. 

Beckers had voorheen een eigen damesmodebedrijf, maar had daar naar eigen zeggen altijd ‘modestress’ door de noodzaak aan steeds nieuwe collecties. “Bij mannentruien heb je dat niet, we konden ze rustig steeds iets beter maken.”
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends