Topman Roland Palmer van Alibaba Benelux en cfo Susan Lenderink van de Bijenkorf zijn benoemd tot bestuurders van Euro Shoe Group. Hetzelfde geldt voor voormalig C&A-directeur Frans ten Berge, die nu managing director van Beekman Group is. De drie nemen de plaats in van ondernemer Hugo Leroi en Diane en Luc Vanaudenhove, zo blijkt uit de jaarrekening van het moederbedrijf van Bristol. 

Phillippe Vanaudenhove, die afgelopen najaar namens de oprichtersfamilie het roer bij het bedrijf weer overnam, maakte onlangs bekend de komende jaren zo’n twintig van de 270 vestigingen in Nederland en België te sluiten. De winkelsluitingen kosten zo’n zestig mensen hun baan. Bovendien wordt de ombouw van Shoe Discount naar Bristol bij onze zuiderburen stopgezet. Plannen om honderd nieuwe winkels te openen bleken gelogen.

Het retailconcern heeft begin dit jaar het statuut ‘bedrijf in herstructurering’ gekregen. Euro Shoe Group zag zijn omzet vorig jaar teruglopen van 144,2 naar 138,9 miljoen euro. Het verlies liep op van 3,8 naar 10,3 miljoen euro.